Največji dogodek za ljubitelje živali pri nas

Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Foto: Anže Petkovšek sejem 2016
V Domžalah danes poteka največji dogodek za ljubitelje živali pri nas. Vstop je brezplačen.
Oglej si celoten članek

Pridite v Domžale, zabavno je, pa tudi poučno. Obiskovalcev je veliko, predvsem radovednih otrok. Ob kotičku, kjer predstavljajo lipicance, in stojnici konjeniškega društva, je tako že prava gneča; mnogi si namreč želijo pobožati ali zajahati konja.

Veliko radovednežev je tudi pri Ambasadorjih nasmeha. Tam je mogoče pobožati Bineta in Tineta, polža, ki ob človeškem dotiku prav zaživita in seveda na vsak obraz privabita nasmeh.

Foto: Anže Petkovšek sejem 2016 Minimalni ameriški pujs Albert pa je tako in tako v središču pozornosti: "Mami, kako bi ga imela," je dejala ena od navdušenih deklic, obiskovalk sejma. Sicer je prijazni Albert terapevtska žival, s katerim društvo po šolah pomaga otrokom s posebnimi potrebami: "Posebej priljubljen je v domovih za upokojence, kjer ob njem obujajo spomine na življenje na kmetiji," nam je povedala prijazna terapevtka Ambasadorjev nasmeha. Ti imajo tudi Čarlija, mačka najdenčka, s pomočjo katerega se otroci učijo brati:  "Mačka vzamejo v naročje, kjer je sproščen in veselo prede, kar zelo blagodejno vpliva na otroke, ki se medtem berejo in se učijo črk," je dejala naša sogovornica.

Pasji skrbniki pripeljite svoje pse s seboj, čaka vas vrtec za pse, na sporedu so različne delavnice. 

Tudi letos kinološka zveza pripravlja zanimiv program s pasjimi disciplinami, ogledate si lahko kar 47 različnih pasem psov. V avli osnovne šole imajo razstavo bolj eksotičnih živali. Božate lahko tudi dihurje, ki postajajo vedno bolj priljubljene domače živali.  Otroke poleg živali čaka napihljiv tobogan.

Kje parkirati

Ker je Češminov park ob središču Domžal, lahko domačini do dogodka pridejo peš. 

Vsem, ki se boste v Domžale pripeljali z avtom, svetujemo, da parkirate na velikem makadamskem parkirišču pri supermarketu Tuš in Zdravstvenemdomu (Ulica Matije Tomca, 46°08'22.0"N 14°35'45.5"E). Od dogodka je parkirišče oddaljeno le pet minut počasne hoje.

Lahko se odoločite tudi za parkirišče ob Stadionu Domžale (Kopališka cesta, 46°08'05.5"N 14°36'03.2"E), ki je od Češminovega parka oddaljen dve minuti dlje kot parkirišče pri Tušu.

V Domžalah je na voljo več manjših brezplačnih parkirišč, brezplačne so tudi modre cone, ki v nedeljo ne bodo časovno omejene. Nikar pa ne parkirajte tam, kjer to ni dovoljeno. Inšpektorji ne bodo počivali, čeprav bo nedelja. Parkirišč bo za vse dovolj, manjša parkirišča tik ob Češminovem parku pa bodo namenjena sodelujočim na sejmu. Poskrbeli bomo tudi za usmerjevalne table.

Prinesite potrdilo o cepljenju

Socializiranim in prijaznim psom je vstop na Sejem za ljubitelje živali dovoljen. Nujno pa morajo biti vsi psi redno cepljeni proti steklini, s seboj morate imeti dokazilo o cepljenju, ki ga imajo v potnem listu. Brez potrdila vstop vašim kužkom ne bo dovoljen.

Foto: Saša Despot 1. sejem za ljubitelje živali S seboj imejte tudi vrečko za pobiranje morebitnih iztrebkov. Na Sejmu za ljubitelje živali je pobiranje iztrebkov obvezno, psi pa morajo biti ves čas na povodcu. 

Sejem, ki seveda ne bo samo sejem, je namenjen ljubiteljem živali, zato živali ne bomo vznemirjali. Prepovedano jih bo hraniti in se jih dotikati brez dovoljenja skrbnikov. Če bomo na sejem prišli s psom, poskrbimo, da ta ne skače v druge pse, čeprav bi se le igral. Na sejmu bodo namreč psi pomočniki, terapevtski psi in drugi delovni psi, ki jih ne smemo motiti brez dovoljenja skrbnikov.

Na našem dogodku bo veliko drugih živali, ki ne marajo vznemirjanja, zato se jim s svojimi kužki ne približujemo.

Kaj nas čaka

Težko je na kratko opisati, kaj vse nas čaka, zato bomo le strnili nekaj vsebine, celoten program dogajanja pa bomo objavili v petek.

Obiskali nas bodo ljubki dihurčki in člani društva Zverinice, spoznali bodo tudi številne terapevtske živali, ki nam jih bodo pokazali Ambasadorji nasmeha.

Foto: Saša Despot Sejem za ljubitelje živali - Bioexo Za pasje skrbnike bo na voljo prava delavnica o masaži psov, imeli bomo delavnico izdelovanja tekočine za izpiranje pasjih ušes, brezplačne preglede sklepov podjetja Animacel, pasji vrtec, učili se bomo tudi pravilnega hranjenja psov. Psi se bodo razveselili simpatičnih Pedigreejevih hostes, ki bodo delile brezplačne vzorčke žvečljivih dentalnih palčk Pedigree® DentaStix™. Tako bomo skupaj preventivno poskrbeli tudi za dentalno zdravje naših kosmatincev.

Izjemno pester program pripravlja Kinološka zveza Slovenije s svojim II. Kinološkim dnevom, kjer bomo spoznali številne pasme psov, pasje discipline, terapevtske pse in službene pse.

Ves čas sejma boste lahko spoznavali kače, kuščarje in insekte, ki jih bodo pripeljali člani Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo. Očarani boste nad konji Konjeniškega kluba Gibanje in nad živalmi s kmetije, ki jih bodo pripeljali z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Spoznali boste vestne gojitelje ptic iz Društva Lišček Kranj, s svojimi pticami pa se nam bo pridružil tudi član Društva za varstvo in vzgojo ptic Domžale.

Svoje aktivnosti znotraj Eko šole in šolskega sklada bo predstavila OŠ Domžale, ki nam je za namen sejma posodila del svojega zemljišča. Spoznali bomo dobrodelna društva, Hrtji Svet, DZZŽ Ljubljana, DZZŽ Kranj, Slovensko društvo za pomoč hrtom, Slovensko vegansko društvo …

Nikar ne zamudite pestre izbire, ki vam jo bodo ponujale stojnice in na zabavne vsebine za otroke, kot sta napihljiv grad ali poslikava obraza.

Nikar ne razmišljajte o kuhanju nedeljskega kosila, saj bo tam dovolj izvrstne hrane za vse. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • Ja prej niso ble nč mačke omenjene zdej pa so. Drgač so imel še res lepe dolgodlake sibirske mačke. V …

  • 14:44 11. September 2016.

    Pohvalno za organizatorje... čim več takšnih.

  • 12:44 11. September 2016.

    Če morda niste opazili, gre za nov članek, v katerem je ospredju reportaža ter nove fotografije, servisne informacije pa smo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.