Naklo ob 1,6 milijona

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Občina Naklo. Nadzorni odbor odkril hudo večjo nepravilnost pri prodaji zemljišča.
Oglej si celoten članek

Pogodba. Občini zaradi odločitev pri prodaji zemljišč grozita nenačrtovana obveznost in izpad prihodkov v višini 1,6 milijona evrov. Ker to znaša 30 odstotkov celotnih prihodkov, je nadzorni odbor (NO) z ugotovitvami seznanil ministrstvo za finance in računsko sodišče. Nepravilnosti so bile ugotovljene v zvezi s prodajo zemljišča oziroma kupo-prodajno pogodbo, ki jo je občina leta 2008 sklenila s Cestnim podjetjem Kranj.

Ključen je dodatek k pogodbi, podpisan januarja lani. Z njim je občina prevzela obveznosti, ki se nanašajo na spremembo namembnosti zemljišča, vendar jih po mnenju NO ne bo mogla izpolniti; prejeto kupnino v višini 1,2 milijona evrov bo morala zato vrniti. Odpisati bo morala tudi 371 tisoč evrov vredno terjatev.

Kaj pravita župana

“Nekdanji župan je bil premalo preračunljiv. Iskali bomo rešitev, ki bo posledice izpada zmanjšala,” je komentiral župan Marko Mravlja. Predhodnik Ivan Štular je dejal, da je sporno obveznost sprejel, ker je bil prepričan, da se bo namembnost zemljišča spremenila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.