Nakupi v trgovinah najbolj upadli v Sloveniji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Obseg trgovine na drobno se je februarja glede na januar v območju evra zmanjšal za 0,1 odstotka, v celotni EU pa za 0,4 odstotka, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat. V Sloveniji je bil padec trgovine na drobno februarja na mesečni ravni s petimi odstotki največji.
Oglej si celoten članek

Na letni ravni se je obseg trgovine na drobno v območju evra februarja zmanjšal za 2,1 odstotka, v EU pa za 1,1 odstotka. V Sloveniji se je obseg trgovine na drobno februarja letos v primerjavi s februarjem lani skrčil za 1,2 odstotka.

Prodaja hrane, pijač in tobačnih izdelkov se je februarja v primerjavi z januarjem v območju evra in v EU povečala za 0,6 oziroma 0,4 odstotka. Prodaja neživilskih izdelkov se v območju s skupno evropsko valuto ni spremenila, v EU pa se je njen obseg zmanjšal za 0,3 odstotka.

Med državami članicami, za katere je Eurostat imel podatke, se je obseg trgovine na drobno februarja na mesečni ravni zmanjšal v desetih državah, povečal pa v 11 državah. Največji padec so zabeležile Slovenija, Poljska in Romunija. največjo rast pa so zabeležili v Malti, Luksemburgu in na Danskem.

Kljub recesiji se proda več tobačnih izdelkov

Na letni ravni se je prodaja hrane, pijač in tobačnih izdelkov v državah z evrom februarja zmanjšala za en odstotek, v EU pa za 0,3 odstotka. Prodaja neživilskih izdelkov se je medtem v državah s skupno valuto skrčila za 1,6 odstotka, v celotni EU pa za 0,2 odstotka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.