Namenjena na vzhod

Foto: Žurnal24 Pri odkrivanju ukradenih vozil je policistom v veliko pomoč schengenski informac
Letos so pomurski policisti zasegli 38 ukradenih vozil, od tega kar 17 koles z motorjem (skuterji in podobno) in motornih koles. Osumljenci so večinoma Romuni in Ukrajinci.
Oglej si celoten članek
"Vseh 17 vozil je bilo ukradenih v Italiji in so bila namenjena na vzhodno tržišče," je dejal Prša iz PU Murska Sobota in dodal, da so bili v vseh primerih osumljenci državljani Ukrajine ali Romunije.

 

Kraje avtomobilov

Kraje. V Sloveniji na leto izgine prek 1300 vozil.
Izsleditev. Policiji uspe izsleditev četrtine teh vozil.
Čas. Večina vozil izgine med 23. in peto uro zjutraj.
Tatovi. Za tatove so najzanimivejši volkswagni in renaulti.

Devetnajstkrat več
Glede na to, da so lani v enakem obdobju pomurski policisti zasegli le dve vozili, so jih letos odkrili kar devetnajstkrat več. "Pri odkrivanju ukradenih vozil je policistom v veliko pomoč schengenski informacijski sistem (SIS), predvsem pa je pomembna strokovna usposobljenost policistov in njihove bogate izkušnje pri profiliranju," je nad številom zasegov navdušen Prša.

"Približno tri četrtine pri nas ukradenih motornih vozil ostane v Sloveniji, večinoma za rezervne dele," so povedali na policiji. Po njihovih podatkih tatovi preostalo četrtino odpeljejo v države bivše Jugoslavije, slovenske avtomobile pa so našli tudi že v Tuniziji in južni Koreji.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.