Slovenija
4 ogledov

Namenjena na vzhod

Pri odkrivanju ukradenih vozil je policistom v veliko pomoč schengenski informac Žurnal24 main
Letos so pomurski policisti zasegli 38 ukradenih vozil, od tega kar 17 koles z motorjem (skuterji in podobno) in motornih koles. Osumljenci so večinoma Romuni in Ukrajinci.
"Vseh 17 vozil je bilo ukradenih v Italiji in so bila namenjena na vzhodno tržišče," je dejal Prša iz PU Murska Sobota in dodal, da so bili v vseh primerih osumljenci državljani Ukrajine ali Romunije.

 

Kraje avtomobilov

Kraje. V Sloveniji na leto izgine prek 1300 vozil.
Izsleditev. Policiji uspe izsleditev četrtine teh vozil.
Čas. Večina vozil izgine med 23. in peto uro zjutraj.
Tatovi. Za tatove so najzanimivejši volkswagni in renaulti.

Devetnajstkrat več
Glede na to, da so lani v enakem obdobju pomurski policisti zasegli le dve vozili, so jih letos odkrili kar devetnajstkrat več. "Pri odkrivanju ukradenih vozil je policistom v veliko pomoč schengenski informacijski sistem (SIS), predvsem pa je pomembna strokovna usposobljenost policistov in njihove bogate izkušnje pri profiliranju," je nad številom zasegov navdušen Prša.

"Približno tri četrtine pri nas ukradenih motornih vozil ostane v Sloveniji, večinoma za rezervne dele," so povedali na policiji. Po njihovih podatkih tatovi preostalo četrtino odpeljejo v države bivše Jugoslavije, slovenske avtomobile pa so našli tudi že v Tuniziji in južni Koreji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.