Namesto divjadi ustrelil lovca

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Poškodba s strelnim orožjem. Na skupinskem lovu ustrelil kolega, ker je mislil, da je divjad.
Oglej si celoten članek

Včeraj popoldne so lovci izvajali skupinski lov v gozdu v bližini Brezovice pri Črmošnjicah. Tokrat se je lov slabo končal za enega od lovcev.

48-letni lovec je odšel iz dogovorjene smeri in slekel varnostni odsevni telovnik. Njegov 60-letni kolega naj bi domneval, da gre za divjad, in streljal proti 48-letniku z razdalje 30 metrov. Prestrelil mu je nadlaht.

Poškodovanega je oskrbela ekipa nujne medicinske pomoči črnomaljskega zdravstvenega doma, nato so ga s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. 

Kriminalisti in policisti nadaljujejo preiskavo in ugotavljanje okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so sporočili s PU Novo mesto. Pri prenosu in oskrbi so sodelovali tudi gasilci in lovci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 10:20 10. Januar 2013.

    Če že dajete simbolično sliko, dajte vsaj tisto , ki ima veze z lovom. Tale lovec na sliki ne lovi …

  • 11:44 15. December 2012.

    sam sem doživel situacijo, ko je v nedeljo zjutraj lovec v lovski obleki prihitel v trgovino, zgrabil liter jegra pa …

  • 09:13 15. December 2012.

    Kar naj se krvoločni morilci postrelijo med seboj, pa bo imeli normalni ljudje in nič kriva divjad mir.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.