Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Namesto divjadi ustrelil lovca

Lov na živali Shutterstock
Poškodba s strelnim orožjem. Na skupinskem lovu ustrelil kolega, ker je mislil, da je divjad.

Včeraj popoldne so lovci izvajali skupinski lov v gozdu v bližini Brezovice pri Črmošnjicah. Tokrat se je lov slabo končal za enega od lovcev.

48-letni lovec je odšel iz dogovorjene smeri in slekel varnostni odsevni telovnik. Njegov 60-letni kolega naj bi domneval, da gre za divjad, in streljal proti 48-letniku z razdalje 30 metrov. Prestrelil mu je nadlaht.

Poškodovanega je oskrbela ekipa nujne medicinske pomoči črnomaljskega zdravstvenega doma, nato so ga s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. 

Kriminalisti in policisti nadaljujejo preiskavo in ugotavljanje okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so sporočili s PU Novo mesto. Pri prenosu in oskrbi so sodelovali tudi gasilci in lovci.

Komentarjev 13
  • Žurnalček 10:20 10.januar 2013.

    Če že dajete simbolično sliko, dajte vsaj tisto , ki ima veze z lovom. Tale lovec na sliki ne lovi v skupini, ker nima rumenega odsevnega jopiča na sebi .

  • uli20000 11:44 15.december 2012.

    sam sem doživel situacijo, ko je v nedeljo zjutraj lovec v lovski obleki prihitel v trgovino, zgrabil liter jegra pa se (po mojem) odpravil na lov..........pa če lovec okoli hiše strelja pse pa mačke, smo že tudi navajeni:(.....glede na to, ...prikaži več da prem/med/po lovu konzumirajo alkohol, ni čudno, da kdaj sprašijo svojega:)))))))

  • francelj 09:13 15.december 2012.

    Kar naj se krvoločni morilci postrelijo med seboj, pa bo imeli normalni ljudje in nič kriva divjad mir.