Namesto kopalniške opreme skoraj 11,5 tone cigaret

Foto: FURS
Foto: FURS
Cariniki v luki Koper so v zabojniku iz Kitajske našli kar 8.150.000 neprijavljenih cigaret. Proračuni EU in držav članic vsako leto izgubijo 10 milijard evrov zaradi tihotapljenja tobaka in tobačnih izdelkov.
Oglej si celoten članek

V koprsko pristanišče je 23. marca prispela ladja iz Kitajske. Cariniki Finančnega urada Koper so na podlagi vnaprejšnje analize tveganja določili za pregled zabojnik, namenjen podjetju na Madžarskem. Prijavljena je bila kopalniška oprema.  Foto: FURS Tihotapci cigaret

Cariniki so zabojnik najprej preslikali z mobilnim rentgenom in nato opravili še delni pregled zabojnika. Pri tem se je izkazalo, da je kopalniška oprema le v nekaj kartonih v prvih dveh vrstah, za njimi pa so našli večjo količino neprijavljenih cigaret.

Natančen pregled je pokazal, da je bilo v zabojniku kar 40.750 zavojev znamke Marlboro (8.150.000 cigaret) v skupni teži 11.491 kg.

Finančni urad Koper je tihotapsko blago zasegel in obvestil koprske kriminaliste, ki v tem primeru vodijo kriminalistično preiskavo.

To je letošnji prvi večji zaseg cigaret v pomorskem prometu v koprskem pristanišču. Lani sta po količini izstopala dva primera, in sicer osem milijonov cigaret septembra in devet milijonov cigaret maja 2014.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.