Slovenija
40 ogledov

Namesto kopalniške opreme skoraj 11,5 tone cigaret

Tihotapci cigaret FURS
Cariniki v luki Koper so v zabojniku iz Kitajske našli kar 8.150.000 neprijavljenih cigaret. Proračuni EU in držav članic vsako leto izgubijo 10 milijard evrov zaradi tihotapljenja tobaka in tobačnih izdelkov.

V koprsko pristanišče je 23. marca prispela ladja iz Kitajske. Cariniki Finančnega urada Koper so na podlagi vnaprejšnje analize tveganja določili za pregled zabojnik, namenjen podjetju na Madžarskem. Prijavljena je bila kopalniška oprema. 

Tihotapci cigaret | Avtor: FURS FURS

Cariniki so zabojnik najprej preslikali z mobilnim rentgenom in nato opravili še delni pregled zabojnika. Pri tem se je izkazalo, da je kopalniška oprema le v nekaj kartonih v prvih dveh vrstah, za njimi pa so našli večjo količino neprijavljenih cigaret.

Natančen pregled je pokazal, da je bilo v zabojniku kar 40.750 zavojev znamke Marlboro (8.150.000 cigaret) v skupni teži 11.491 kg.

Finančni urad Koper je tihotapsko blago zasegel in obvestil koprske kriminaliste, ki v tem primeru vodijo kriminalistično preiskavo.

To je letošnji prvi večji zaseg cigaret v pomorskem prometu v koprskem pristanišču. Lani sta po količini izstopala dva primera, in sicer osem milijonov cigaret septembra in devet milijonov cigaret maja 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.