Namesto kresa za 1. maj kar vulkan

Foto: Žurnal24 Maja Kalan (Foto: Anže Petkovšek)
Na pot vzemite zdravila, oblačila za zaščito pred dežjem, soncem in ... vulkanom?!
Oglej si celoten članek

Še dobro, da so Matej in prijatelji na neprostovoljnem podaljšanem dopustu ostali na Tajskem. Tam jih lahko dvotedensko podaljšanje potovanja stane "le" 200 evrov na osebo. Kaj če bi morali ostati še 14 dni v New Yorku?

Rezerva. Od izmenjave Erasmus, ko sem se domov vračala z nič več kot osmimi evri na računu, na potovanje ne grem več brez kreditne kartice ali druge rezerve.

Da mi takrat za pretežak kovček niso zaračunali dodatnih 150 evrov, mi je sicer uspelo "prijokati" pri letalskem prevozniku. Dvomim pa, da bi zame ugasnil tudi vulkan in se za njim po hitrem postopku pobral še vulkanski pepel.

In ker se vse vrti okoli denarja, nekateri že vlečejo vzporednice med novo gripo in primerom vulkan, in sicer v povezavi s kapitalističnimi interesi. Vzporednice lahko potegnemo tudi na področju panike. Pri gripi so nekateri rekli: "Ah, možnost, da zbolim, je takšna kot pri navadni gripi." In se niso cepili.

Menim, da se bo potnikom tokrat zataknilo nekje pri: "Ah, možnost, da pademo dol, je ..." Če le ne bo pritisk prevelik. Kot so povedali v eni od agencij, so ponudniki strogi. Odpovedi vnaprej kar tako, iz strahu, ne bo.

No, tiste, ki se jim bo uspelo srečno vrniti z zaradi vulkana podaljšanega dopusta, pa v službi čaka še šef. Zanj lahko le upajo, da je razumevajoč. Kajti, kot pravi pravnik iz sindikalnih vod, zakonodaja takšnih primerov ne ureja. In prav lahko se zgodi, da boste morali po neplačanem dopustu oddelati še kako delovno soboto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.