Slovenija
19 ogledov

Namesto kresa za 1. maj kar vulkan

Maja Kalan (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Na pot vzemite zdravila, oblačila za zaščito pred dežjem, soncem in ... vulkanom?!

Še dobro, da so Matej in prijatelji na neprostovoljnem podaljšanem dopustu ostali na Tajskem. Tam jih lahko dvotedensko podaljšanje potovanja stane "le" 200 evrov na osebo. Kaj če bi morali ostati še 14 dni v New Yorku?

Rezerva. Od izmenjave Erasmus, ko sem se domov vračala z nič več kot osmimi evri na računu, na potovanje ne grem več brez kreditne kartice ali druge rezerve.

Da mi takrat za pretežak kovček niso zaračunali dodatnih 150 evrov, mi je sicer uspelo "prijokati" pri letalskem prevozniku. Dvomim pa, da bi zame ugasnil tudi vulkan in se za njim po hitrem postopku pobral še vulkanski pepel.

In ker se vse vrti okoli denarja, nekateri že vlečejo vzporednice med novo gripo in primerom vulkan, in sicer v povezavi s kapitalističnimi interesi. Vzporednice lahko potegnemo tudi na področju panike. Pri gripi so nekateri rekli: "Ah, možnost, da zbolim, je takšna kot pri navadni gripi." In se niso cepili.

Menim, da se bo potnikom tokrat zataknilo nekje pri: "Ah, možnost, da pademo dol, je ..." Če le ne bo pritisk prevelik. Kot so povedali v eni od agencij, so ponudniki strogi. Odpovedi vnaprej kar tako, iz strahu, ne bo.

No, tiste, ki se jim bo uspelo srečno vrniti z zaradi vulkana podaljšanega dopusta, pa v službi čaka še šef. Zanj lahko le upajo, da je razumevajoč. Kajti, kot pravi pravnik iz sindikalnih vod, zakonodaja takšnih primerov ne ureja. In prav lahko se zgodi, da boste morali po neplačanem dopustu oddelati še kako delovno soboto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.