Namesto plastične virtualna kartica

Foto: Anže Petkovšek NLB plačilna kartica
Foto: Anže Petkovšek NLB plačilna kartica
NLB svojim strankam po novem ponuja virtualno bančno kartico.
Oglej si celoten članek

Gre za debetno kartico, ki se ne izda v fizični obliki, ampak le v mobilni aplikaciji NLB Pay, komitenti pa jo lahko dobijo takoj.

Pravijo, da so trenutno edina banka na slovenskem trgu, ki ima v svoji ponudbi tudi virtualno kartico, na voljo pa je tudi za poslovne uporabnike.

Uporabljati jo je mogoče za plačila prek spleta, uporabniki mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android pa lahko (če imajo NFC) z njo plačujejo na POS terminalih in dvigujejo gotovino.

"Če ste v tujini in izgubite bančno kartico, je debetna virtualna kartica tista, ki lahko reši vaš dopust. Naročite jo ob preklicu izgubljene oz. odtujene kartice in že jo lahko takoj uporabite," so zapisali v NLB.

Ni pa mogoče imeti kartice v fizični obliki in hkrati naročiti še virtualne kartice. Virtualna kartica ima fiksne številke in ne gre za kartico, ki bi za vsak nakup generirala novo številko kartice.

Le virtualno kartico je mogoče izberati tudi za račune, za katere ste pooblaščeni.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.