Slovenija
341 ogledov

Namesto plastične virtualna kartica

NLB bančna kartica Anže Petkovšek NLB plačilna kartica
NLB svojim strankam po novem ponuja virtualno bančno kartico.

Gre za debetno kartico, ki se ne izda v fizični obliki, ampak le v mobilni aplikaciji NLB Pay, komitenti pa jo lahko dobijo takoj.

Pravijo, da so trenutno edina banka na slovenskem trgu, ki ima v svoji ponudbi tudi virtualno kartico, na voljo pa je tudi za poslovne uporabnike.

Uporabljati jo je mogoče za plačila prek spleta, uporabniki mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android pa lahko (če imajo NFC) z njo plačujejo na POS terminalih in dvigujejo gotovino.

"Če ste v tujini in izgubite bančno kartico, je debetna virtualna kartica tista, ki lahko reši vaš dopust. Naročite jo ob preklicu izgubljene oz. odtujene kartice in že jo lahko takoj uporabite," so zapisali v NLB.

Ni pa mogoče imeti kartice v fizični obliki in hkrati naročiti še virtualne kartice. Virtualna kartica ima fiksne številke in ne gre za kartico, ki bi za vsak nakup generirala novo številko kartice.

Le virtualno kartico je mogoče izberati tudi za račune, za katere ste pooblaščeni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.