Namesto pošte le poštar

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Upor. Krajani proti preoblikovanju pošte. Sršen: Nič še ni dokončnega.
Oglej si celoten članek

"Preoblikovanje pošte v premično za nas ne pride v poštev," nam je o nameri Pošte Slovenije povedala Mateja Papež, predsednica Krajevne skupnosti (KS) Hinje.

Kot je pojasnila, je najbližja pošta v Žužemberku od njih oddaljena 17 kilometrov, avtobusne povezave ni, v kraju pa je tudi osnovna šola in nekaj podjetnikov, ki poštne storitve potrebujejo večkrat na dan.

Poštar brez signala

"Krajani naj bi, kot pravijo na Pošti, pismonošo premične pošte za storitve klicali po mobilnem telefonu, kar je pri nas zaradi zelo slabe pokritosti s signalom nemogoče," je dodala Papeževa.

Kot nam je povedal Cveto Sršen, direktor novomeške poslovne enote Pošte Slovenije, mora biti pokritost s signalom mobilne telefonije za premično pošto primerna: "To, da v Hinjah ni signala, je za nas novo dejstvo, ki ga še preverjamo." Odločitev glede pošte v Hinjah še ni dokončna, je dodal.

Adlešičani zbirali podpise

Adlešičani so za ohranitev pošte v kraju zbrali 600 podpisov in se množično udeležili zbora krajanov na to temo. "Zaznali smo interes, da bi v kraju ostala pogodbena pošta, tako da pričakujem, da se bomo pogovarjali v to smer, namesto o premični pošti," je še povedal Sršen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.