Slovenija
61 ogledov

Namesto pošte le poštar

Poštar Barbara Milavec
Upor. Krajani proti preoblikovanju pošte. Sršen: Nič še ni dokončnega.

"Preoblikovanje pošte v premično za nas ne pride v poštev," nam je o nameri Pošte Slovenije povedala Mateja Papež, predsednica Krajevne skupnosti (KS) Hinje.

Kot je pojasnila, je najbližja pošta v Žužemberku od njih oddaljena 17 kilometrov, avtobusne povezave ni, v kraju pa je tudi osnovna šola in nekaj podjetnikov, ki poštne storitve potrebujejo večkrat na dan.

Poštar brez signala

"Krajani naj bi, kot pravijo na Pošti, pismonošo premične pošte za storitve klicali po mobilnem telefonu, kar je pri nas zaradi zelo slabe pokritosti s signalom nemogoče," je dodala Papeževa.

Kot nam je povedal Cveto Sršen, direktor novomeške poslovne enote Pošte Slovenije, mora biti pokritost s signalom mobilne telefonije za premično pošto primerna: "To, da v Hinjah ni signala, je za nas novo dejstvo, ki ga še preverjamo." Odločitev glede pošte v Hinjah še ni dokončna, je dodal.

Adlešičani zbirali podpise

Adlešičani so za ohranitev pošte v kraju zbrali 600 podpisov in se množično udeležili zbora krajanov na to temo. "Zaznali smo interes, da bi v kraju ostala pogodbena pošta, tako da pričakujem, da se bomo pogovarjali v to smer, namesto o premični pošti," je še povedal Sršen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.