Namesto razpisa posel novincem

Foto: Katarina Pernat Slovenija 10.11.13, mala vrtna delavnica, Dandelion, druzinsko podjetje, kosnja
Travo kosi mala vrtna delavnica, ki je bila ustanovljena februarja.
Oglej si celoten članek

"Nigrad že skoraj dve leti ne ureja več zelenih površin v parku. Treba bi bilo razpisati koncesijo," je že pred časom za Žurnal24 pojasnil Srečko Hvauc, v. d. direktorja Nigrada, ko smo se z njim pogovarjali o problematiki urejanja zelenih površin.

Očitajo, da drobijo naročila

Koncesije občina še vedno ni razpisala. Je pa prek razpisa oddala delo košnje trave v celotnem parku, ki meri okoli 189 tisoč kvadratnih metrov. "K oddaji ponudbe smo povabili več podjetij," pojasnjuje Taja Kordigel z Mestne občine Maribor (MOM). Izbrano je bilo podjetje Dandelion, ki je od občine že prejelo več kot 17 tisoč evrov za košenje trave, in sicer prek plačila treh računov. Omenjeno podjetje je bilo ustanovljeno komaj februarja letos, kmalu pa so dobili velik projekt v drugi največji občini v Sloveniji. Nedavno so na Lentu odprli tudi svojo sodobno opremljeno malo vrtno delavnico, kjer je imel govor tudi župan Andrej Fištravec, ki se je odzval na povabilo omenjenega podjetja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.