Slovenija
66 ogledov

Namesto razpisa posel novincem

Slovenija 10.11.13, mala vrtna delavnica, Dandelion, druzinsko podjetje, kosnja Katarina Pernat
Travo kosi mala vrtna delavnica, ki je bila ustanovljena februarja.

"Nigrad že skoraj dve leti ne ureja več zelenih površin v parku. Treba bi bilo razpisati koncesijo," je že pred časom za Žurnal24 pojasnil Srečko Hvauc, v. d. direktorja Nigrada, ko smo se z njim pogovarjali o problematiki urejanja zelenih površin.

Očitajo, da drobijo naročila

Koncesije občina še vedno ni razpisala. Je pa prek razpisa oddala delo košnje trave v celotnem parku, ki meri okoli 189 tisoč kvadratnih metrov. "K oddaji ponudbe smo povabili več podjetij," pojasnjuje Taja Kordigel z Mestne občine Maribor (MOM). Izbrano je bilo podjetje Dandelion, ki je od občine že prejelo več kot 17 tisoč evrov za košenje trave, in sicer prek plačila treh računov. Omenjeno podjetje je bilo ustanovljeno komaj februarja letos, kmalu pa so dobili velik projekt v drugi največji občini v Sloveniji. Nedavno so na Lentu odprli tudi svojo sodobno opremljeno malo vrtno delavnico, kjer je imel govor tudi župan Andrej Fištravec, ki se je odzval na povabilo omenjenega podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.