Namesto šole bodo imeli hišo zdravja

Foto: Žurnal24 Nekdanja globodolska šola je še zapuščena, po prenovi pa naj bi v njej zaživela
Nove vsebine. Preureditev nekdanje osnovne šole v globodolski dolini naj bi prinesla nove zaposlitve.
Oglej si celoten članek

 V zapuščeni podružnični osnovni šoli namerava Maksimiljan Trpin, ki je objekt od mirnopeške občine decembra odkupil na javni dražbi, urediti ordinacijo družinskega zdravnika splošne prakse z diagnostičnimi laboratoriji.

Pozneje želi poleg zgraditi rehabilitacijski center za terapijo s konji in bivalne prostore za dejavno življenje starejših.

Dela so se začela
“Prepričan sem, da bo investitorju to uspelo zgraditi. Ker gre za tehnološko zelo zahteven projekt, to zahteva daljšo pripravo,” je dejal mirnopeški župan Zvonko Lah in dodal, da je že bil narejen geodetski posnetek. “Dvomijo, da bi bil ta objekt statično še dober, ker se v kleti pojavlja podtalnica, vendar pravijo, da se to da urediti,” je pristavil.

Nove vsebine v zapuščenih prostorih nekdanje šole so iskali več kot deset let. “Take dejavnosti, kakršna bo zdaj v Globodolu, si niti v sanjah nismo mogli predstavljati,” je izpostavil Lah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.