Slovenija
53 ogledov

Namesto šole bodo imeli hišo zdravja

Nekdanja globodolska šola je še zapuščena, po prenovi pa naj bi v njej zaživela Žurnal24 main
Nove vsebine. Preureditev nekdanje osnovne šole v globodolski dolini naj bi prinesla nove zaposlitve.

 V zapuščeni podružnični osnovni šoli namerava Maksimiljan Trpin, ki je objekt od mirnopeške občine decembra odkupil na javni dražbi, urediti ordinacijo družinskega zdravnika splošne prakse z diagnostičnimi laboratoriji.

Pozneje želi poleg zgraditi rehabilitacijski center za terapijo s konji in bivalne prostore za dejavno življenje starejših.

Dela so se začela
“Prepričan sem, da bo investitorju to uspelo zgraditi. Ker gre za tehnološko zelo zahteven projekt, to zahteva daljšo pripravo,” je dejal mirnopeški župan Zvonko Lah in dodal, da je že bil narejen geodetski posnetek. “Dvomijo, da bi bil ta objekt statično še dober, ker se v kleti pojavlja podtalnica, vendar pravijo, da se to da urediti,” je pristavil.

Nove vsebine v zapuščenih prostorih nekdanje šole so iskali več kot deset let. “Take dejavnosti, kakršna bo zdaj v Globodolu, si niti v sanjah nismo mogli predstavljati,” je izpostavil Lah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.