Napadel in pretepel policista

Foto: Žurnal24 Nezadovoljni mladenič je skušal spor s policistoma rešiti z nožem.
21-letnik je sinoči pri Mozirju med policijsko patruljo z nožem napadel policista in ju pretepel.
Oglej si celoten članek

Policista sta v četrtek nekaj pred polnočjo med redno prometno kontrolo na območju PU Mozirje ustavila 21-letnika in mu odredila preizkus alkoholiziranosti, nato pa še test na prepovedane substance.

Slednjega je 21-letnik odklonil in se začel s policistoma prepirati. Moža v modrem sta se zato odločila mladeniča pridržati. 21-letnik je z izgovorom, da bo iz avtomobila vzel mobilni telefon in poklical mamo, da ji sporoči, kje bo preživel noč, iz vozila vzel nož.

Z njim je nato napadel enega od policistov. Ta je pravočasno odskočil, tako da ga je nož le oplazil. Drugega policista je mladenič udaril v glavo, nato pa je oba skupaj še večkrat udaril.

Policista sta razboriteža uspela obvladati s pomočjo plinskega razpršilca in ga vkleniti. Ob pomoči druge patrulje sta ga odpeljala na 48-urno pridržanje, kjer bo počakal na zaslišanje preiskovalnega sodnika.

Zanj so spisali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Oba policista sta zaradi poškodb, ki so sicer lažje narave, na bolniškem dopustu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.