Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Napadel in pretepel policista

Nezadovoljni mladenič je skušal spor s policistoma rešiti z nožem. Žurnal24 main
21-letnik je sinoči pri Mozirju med policijsko patruljo z nožem napadel policista in ju pretepel.

Policista sta v četrtek nekaj pred polnočjo med redno prometno kontrolo na območju PU Mozirje ustavila 21-letnika in mu odredila preizkus alkoholiziranosti, nato pa še test na prepovedane substance.

Slednjega je 21-letnik odklonil in se začel s policistoma prepirati. Moža v modrem sta se zato odločila mladeniča pridržati. 21-letnik je z izgovorom, da bo iz avtomobila vzel mobilni telefon in poklical mamo, da ji sporoči, kje bo preživel noč, iz vozila vzel nož.

Z njim je nato napadel enega od policistov. Ta je pravočasno odskočil, tako da ga je nož le oplazil. Drugega policista je mladenič udaril v glavo, nato pa je oba skupaj še večkrat udaril.

Policista sta razboriteža uspela obvladati s pomočjo plinskega razpršilca in ga vkleniti. Ob pomoči druge patrulje sta ga odpeljala na 48-urno pridržanje, kjer bo počakal na zaslišanje preiskovalnega sodnika.

Zanj so spisali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Oba policista sta zaradi poškodb, ki so sicer lažje narave, na bolniškem dopustu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.