Napadel policista, plačal bo 2.477 evrov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Novomeški policisti so včeraj popoldne pri Blanci na območju Sevnice ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki se ni zmenil za opozorila.
Oglej si celoten članek

Voznik osebnega avtomobila Fiat bravo je vožnjo ne glede na očitne znake policistov, naj ustavi, nadaljeval. "Vijugal je po vozišču in z nevarno vožnjo ogrožal tudi ostale udeležence v prometu. Zapeljal je na makadamsko cesto, zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal na brežino, kjer se je vozilo ustavilo," pojasnjuje Alenka Drenik z novomeške policijske uprave.

Policista sta ga dohitela, 57-letni moški pa je oviral policijski postopek, skušal pobegniti in policistoma ves čas grozil, da ima orožje in da ju bo ustrelil. Moški ni ostal le pri grožnjah, enega izmed policistov je napadel in ga lažje poškodoval.

Policista sta na koncu z uporabo prisilnih sredstev obvladala moškega, ki je imel v krvi en promil alkohola. Zaradi številnih kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o varstvu javnega reda in miru so mu po zaključenem postopku izdali plačilni nalog v višini 2.477,29 evra, za kršitve mu bodo izrekli tudi 24 kazenskih točk in ga ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 05:47 1. Avgust 2015.

    Delovanje polne lune?

  • 16:11 30. Julij 2015.

    žal ne bo nič iz tega..se ve zakaj

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.