Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Napadel policista, plačal bo 2.477 evrov

Policija Saša Despot
Novomeški policisti so včeraj popoldne pri Blanci na območju Sevnice ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki se ni zmenil za opozorila.

Voznik osebnega avtomobila Fiat bravo je vožnjo ne glede na očitne znake policistov, naj ustavi, nadaljeval. "Vijugal je po vozišču in z nevarno vožnjo ogrožal tudi ostale udeležence v prometu. Zapeljal je na makadamsko cesto, zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal na brežino, kjer se je vozilo ustavilo," pojasnjuje Alenka Drenik z novomeške policijske uprave.

Policista sta ga dohitela, 57-letni moški pa je oviral policijski postopek, skušal pobegniti in policistoma ves čas grozil, da ima orožje in da ju bo ustrelil. Moški ni ostal le pri grožnjah, enega izmed policistov je napadel in ga lažje poškodoval.

Policista sta na koncu z uporabo prisilnih sredstev obvladala moškega, ki je imel v krvi en promil alkohola. Zaradi številnih kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o varstvu javnega reda in miru so mu po zaključenem postopku izdali plačilni nalog v višini 2.477,29 evra, za kršitve mu bodo izrekli tudi 24 kazenskih točk in ga ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 05:47 01.avgust 2015.

    Delovanje polne lune?

  • romy 16:11 30.julij 2015.

    žal ne bo nič iz tega..se ve zakaj