Naporna noč dolenjskih policistov zaradi pijanih voznikov

Foto: GRC Novo mesto Prometna nesreča Foto: GRC Novo mesto Prometna nesreča Foto: GRC Novo mesto Prometna nesreča Foto: GRC Novo mesto Prometna nesreča Foto: GRC Novo mesto Prometna nesreča Foto: GRC Novo mesto Prometna nesreča
Policisti Policijske uprave Novo mesto imajo za seboj burno noč. V le nekaj minutah so obravnavali dva primera, ko sta pijana voznika z nevarno vožnjo ogrozila življenja ostalih udeležencev v prometu.
Oglej si celoten članek

Ob nevarni vožnji voznika, ki je po avtocesti vozil v nasprotni smeri, so policisti s hitro in usklajeno intervencijo uspeli preprečiti hujše posledice za ostale voznike, žal pa je že čez nekaj minut prišlo do hude prometne nesreče v Novem mestu. Udeleženec te nesreče je po podatkih iz bolnišnice v smrtni nevarnosti.

Policisti Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto so danes okoli 4. ure prejeli več klicev voznikov, da na avtocesti v smeri proti Ljubljani voznik osebnega avtomobila vozi v nasprotni smeri. Takoj so bile obveščene vse policijske patrulje. Trebanjski policisti so voznika osebnega avtomobila znamke BMW kmalu izsledili in ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z nevarno vožnjo po prehitevalnem pasu in večkrat trčil v varnostno ograjo.

Pri cestninski postaji Dob je vozilo ustavil. Policisti so zoper  voznika uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. 38-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola.

Nekaj trenutkov kasneje policisti nemočni

Prav tako okoli 4. ure pa so bili novomeški policisti obveščeni o hudi prometni nesreči v semaforiziranem križišču pri Šmihelskem mostu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi 24-letni državljan Francije pripeljal iz smeri Bršljina in v križišču bre zaviranja silovito trčil v zadnji del avtomobila, ki ga je vozil 25-letni državljan Makedonije in je ustavil v križišču ob rdeči luči na semaforju.

Hudo poškodovanega voznika iz Makedonije so reševalci na kraju oživljali in ga odpeljali v bolnišnico. Po informacijah iz bolnišnice je zaradi hudih poškodb glave v smrtni nevarnosti. V nesreči se je lažje poškodoval tudi 32-letni potnik v njegovem vozilu. 24-letni povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:21 7. Januar 2017.

    človek je največja napaka narave moje mnenje

  • 13:38 7. Januar 2017.

    Krivec za vse je zakonodaja RS ! Dopušča manipuliranje in izkrivljanje zakonov s pomočjo pravnega hegemonizma !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.