Slovenija > Črna kronika
61 ogledov

Naporna noč dolenjskih policistov zaradi pijanih voznikov

Prometna nesreča
1/6
GRC Novo mesto
Policisti Policijske uprave Novo mesto imajo za seboj burno noč. V le nekaj minutah so obravnavali dva primera, ko sta pijana voznika z nevarno vožnjo ogrozila življenja ostalih udeležencev v prometu.

Ob nevarni vožnji voznika, ki je po avtocesti vozil v nasprotni smeri, so policisti s hitro in usklajeno intervencijo uspeli preprečiti hujše posledice za ostale voznike, žal pa je že čez nekaj minut prišlo do hude prometne nesreče v Novem mestu. Udeleženec te nesreče je po podatkih iz bolnišnice v smrtni nevarnosti.

Policisti Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto so danes okoli 4. ure prejeli več klicev voznikov, da na avtocesti v smeri proti Ljubljani voznik osebnega avtomobila vozi v nasprotni smeri. Takoj so bile obveščene vse policijske patrulje. Trebanjski policisti so voznika osebnega avtomobila znamke BMW kmalu izsledili in ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z nevarno vožnjo po prehitevalnem pasu in večkrat trčil v varnostno ograjo.

Pri cestninski postaji Dob je vozilo ustavil. Policisti so zoper  voznika uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. 38-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola.

Nekaj trenutkov kasneje policisti nemočni

Prav tako okoli 4. ure pa so bili novomeški policisti obveščeni o hudi prometni nesreči v semaforiziranem križišču pri Šmihelskem mostu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi 24-letni državljan Francije pripeljal iz smeri Bršljina in v križišču bre zaviranja silovito trčil v zadnji del avtomobila, ki ga je vozil 25-letni državljan Makedonije in je ustavil v križišču ob rdeči luči na semaforju.

Hudo poškodovanega voznika iz Makedonije so reševalci na kraju oživljali in ga odpeljali v bolnišnico. Po informacijah iz bolnišnice je zaradi hudih poškodb glave v smrtni nevarnosti. V nesreči se je lažje poškodoval tudi 32-letni potnik v njegovem vozilu. 24-letni povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola.

Komentarjev 2
  • Božidar Dinič 19:21 07.januar 2017.

    človek je največja napaka narave moje mnenje

  • Avatar Leon
    Leon 13:38 07.januar 2017.

    Krivec za vse je zakonodaja RS ! Dopušča manipuliranje in izkrivljanje zakonov s pomočjo pravnega hegemonizma !