Napoved za prihodnje dni: topleje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Začetek novega delovnega tedna bo še oblačen, potem pa se bo vreme zjasnilo.
Oglej si celoten članek

"Jutri bo pretežno oblačno, popoldne in zvečer se bo postopno zjasnilo. Dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci na Arsu.
Za nadaljevanje tedna napovedujejo hladna jutra, čez dan pa bo razmeroma toplo. Topleje bo od torka naprej.

V svoji 5- do 10-dnevni napovedi na Arsu navajajo zadrževanje območja visokega zračnega tlaka, ki se bo zadrževalo nad srednjo Evropo do konca tedna. Nato se bo nad severno Evropo poglobilo obsežno ciklonsko območje, ki pa ne bo bistveno vplivalo na vreme pri nas.

"Precej sončno in toplo bo, po nekaterih kotlinah se bo zjutraj in dopoldne zadrževala megla. Od sobote naprej bo predvsem v zahodnih krajih več oblačnosti," napoved sklenejo na Arsu.

Letošnja zima sicer po nizkih temperaturah odstopa od dolgoletnih povprečij, ravno tako pa odstopa tudi po svoji onesnaženosti. Z 19 dnevi preseganj koncentracij delcev PM10 v decembru in podobnimi številkami v januarju (Arso še nima končnih podatkov) je bila letošnja zima bolj onesnažena od preteklih zim. A le če gledamo zadnja leta, dvajset let nazaj je bila višja onesnaženost zraka tako z delci PM10 kot drugimi polutanti. Podrobneje o tem na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.