Slovenija
45 ogledov

Napoved za prihodnje dni: topleje

Zimsko jutro Profimedias
Začetek novega delovnega tedna bo še oblačen, potem pa se bo vreme zjasnilo.

"Jutri bo pretežno oblačno, popoldne in zvečer se bo postopno zjasnilo. Dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci na Arsu.
Za nadaljevanje tedna napovedujejo hladna jutra, čez dan pa bo razmeroma toplo. Topleje bo od torka naprej.

V svoji 5- do 10-dnevni napovedi na Arsu navajajo zadrževanje območja visokega zračnega tlaka, ki se bo zadrževalo nad srednjo Evropo do konca tedna. Nato se bo nad severno Evropo poglobilo obsežno ciklonsko območje, ki pa ne bo bistveno vplivalo na vreme pri nas.

"Precej sončno in toplo bo, po nekaterih kotlinah se bo zjutraj in dopoldne zadrževala megla. Od sobote naprej bo predvsem v zahodnih krajih več oblačnosti," napoved sklenejo na Arsu.

Letošnja zima sicer po nizkih temperaturah odstopa od dolgoletnih povprečij, ravno tako pa odstopa tudi po svoji onesnaženosti. Z 19 dnevi preseganj koncentracij delcev PM10 v decembru in podobnimi številkami v januarju (Arso še nima končnih podatkov) je bila letošnja zima bolj onesnažena od preteklih zim. A le če gledamo zadnja leta, dvajset let nazaj je bila višja onesnaženost zraka tako z delci PM10 kot drugimi polutanti. Podrobneje o tem na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.