Naravni habitat omejil število tekačev

Foto: Žurnal24 Knez in Vlaisavljevićeva se nadejata, da bo prireditev pod geslom Varujem Dravo,
Tek ob Dravi. Z manjšo prijavnino želijo omogočiti prijavo širšim skupinam. Po teku brezplačno v bazen.
Oglej si celoten članek

“Strošek je ocenjen na okoli 60 tisoč evrov, denar od prijavnin pa je namenjen za majice,” pove Žana Vlaisavljević iz Agencije SEM, ki na pobudo podjetja Aquasystems organizira prvi Tek ob Dravi.

Ta bo v nedeljo, s startom ob 10. uri na Mariborskem otoku, prijavnina pa je 12 evrov. “Namenoma ni visoka, saj želimo dogodek omogočiti čim širši skupini ljudi,” pravi Vlaisavljevićeva in dodaja, da se je za tek že prijavilo 700 tekačev, zaradi specifičnosti trase v naravnem okolju pa so število udeležencev omejili na tisoč.

Poleg pet- in desetkilometrske trase za odrasle bodo za tek najmlajših pripravili 200- in 400-metrsko. Prav vsi pa imajo ta dan možnost brezplačnega kopanja. “Želimo, da Otok postane zbirališče vseh generacij,” pove Anton Knez, direktor Športnih objektov Maribor.

Bo pa zaradi prireditve v nedeljo veljal poseben prometni režim. Dostop z avtomobilom na Mariborski otok ne bo možen; treba bo parkirati v okolici univerzitetnega športnega centra, brezplačen avtobus pa bo do Otoka vozil od postajališča pri Fontani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.