Slovenija
26 ogledov

Naravni habitat omejil število tekačev

Knez in Vlaisavljevićeva se nadejata, da bo prireditev pod geslom Varujem Dravo, Žurnal24 main
Tek ob Dravi. Z manjšo prijavnino želijo omogočiti prijavo širšim skupinam. Po teku brezplačno v bazen.

“Strošek je ocenjen na okoli 60 tisoč evrov, denar od prijavnin pa je namenjen za majice,” pove Žana Vlaisavljević iz Agencije SEM, ki na pobudo podjetja Aquasystems organizira prvi Tek ob Dravi.

Ta bo v nedeljo, s startom ob 10. uri na Mariborskem otoku, prijavnina pa je 12 evrov. “Namenoma ni visoka, saj želimo dogodek omogočiti čim širši skupini ljudi,” pravi Vlaisavljevićeva in dodaja, da se je za tek že prijavilo 700 tekačev, zaradi specifičnosti trase v naravnem okolju pa so število udeležencev omejili na tisoč.

Poleg pet- in desetkilometrske trase za odrasle bodo za tek najmlajših pripravili 200- in 400-metrsko. Prav vsi pa imajo ta dan možnost brezplačnega kopanja. “Želimo, da Otok postane zbirališče vseh generacij,” pove Anton Knez, direktor Športnih objektov Maribor.

Bo pa zaradi prireditve v nedeljo veljal poseben prometni režim. Dostop z avtomobilom na Mariborski otok ne bo možen; treba bo parkirati v okolici univerzitetnega športnega centra, brezplačen avtobus pa bo do Otoka vozil od postajališča pri Fontani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.