"Naša varna", v Nemčiji manj okužb

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
E. coli. "Vsi vzorci so negativni, kar pomeni, da so pregledana živila varna," so danes povedali na Veterinarski upravi RS (Vurs). V Nemčiji se je zmanjšalo število okužb, dve novi žrtvi.
Oglej si celoten članek

Slovenska živila so varna, pravijo na Vursu. Tam od 27. maja zaradi pojava novega nevarnega seva E. coli v Nemčiji poostreno nadzorujejo svežo zelenjavo.

Iz laboratorijev v Nemčiji so prejeli 160 od 196 odvzetih vzorcev, vsi pa so bili negativni.

Ob tem so dodali, da je nemški laboratorij potrdil rezultate analiz, da so bili surovi kalčki v odprtem pakiranju, najdeni pri eni od obolelih družin, okuženi z novim sevom bakterije E. coli. Okuženi kalčki iz obrata za pridelavo zelenjave v Spodnji Saški so bili sicer distribuirani izključno v Nemčiji.

V Nemčiji bistveno manj novih okužb

Po podatkih nemškega inštituta Robert Koch pa se je v Nemčiji število novih okužb z nevarnim sevom bakterije E. coli bistveno zmanjšalo.

Med okuženimi je 69 odstotkov žensk. Nemške oblasti so ob tem še sporočile, da ne morejo z gotovostjo potrditi, ali je manjše število novih okužb z nevarnim sevom bakterije E. coli posledica spremenjenih prehranjevalnih navad ali zmanjšanja vira okužb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.