Slovenija
23 ogledov

"Naša varna", v Nemčiji manj okužb

kalcki Shutterstock
E. coli. "Vsi vzorci so negativni, kar pomeni, da so pregledana živila varna," so danes povedali na Veterinarski upravi RS (Vurs). V Nemčiji se je zmanjšalo število okužb, dve novi žrtvi.

Slovenska živila so varna, pravijo na Vursu. Tam od 27. maja zaradi pojava novega nevarnega seva E. coli v Nemčiji poostreno nadzorujejo svežo zelenjavo.

Iz laboratorijev v Nemčiji so prejeli 160 od 196 odvzetih vzorcev, vsi pa so bili negativni.

Ob tem so dodali, da je nemški laboratorij potrdil rezultate analiz, da so bili surovi kalčki v odprtem pakiranju, najdeni pri eni od obolelih družin, okuženi z novim sevom bakterije E. coli. Okuženi kalčki iz obrata za pridelavo zelenjave v Spodnji Saški so bili sicer distribuirani izključno v Nemčiji.

V Nemčiji bistveno manj novih okužb

Po podatkih nemškega inštituta Robert Koch pa se je v Nemčiji število novih okužb z nevarnim sevom bakterije E. coli bistveno zmanjšalo.

Med okuženimi je 69 odstotkov žensk. Nemške oblasti so ob tem še sporočile, da ne morejo z gotovostjo potrditi, ali je manjše število novih okužb z nevarnim sevom bakterije E. coli posledica spremenjenih prehranjevalnih navad ali zmanjšanja vira okužb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.