Svet
10 ogledov

Mrtvih 35, okuženih prek 3.000

Ne glede na to, da se zdi, da je nevarnost mimo, nemška državna agencija za bole Žurnal24 main
Število smrtnih žrtev, ki jih je zakrivila okužba z bakterijo E.coli, se je danes v Nemčiji povečalo še za dve osebi in znaša skupno 35 ljudi.
34 od skupno 35 življenj je okužba z bakterijo E.coli zahtevala v Nemčiji, umrla pa je še Švedinja, ki pa je pred kratkim obiskala Nemčijo.

Ne glede na to, da so kot vir okužbe v petek potrdili kalčke iz severne Nemčije in je novih bolnikov vse manj, vlada svari pred možnostjo novih žrtev.

Nemška državna agencija za bolezni (RKI) je danes potrdila, da se pojavlja vse manj novih primerov okužb in ugotovila, da se izbruh bolezni umirja ne glede na dve novi smrtni žrtvi.

Po Evropi zbolelo čez tri tisoč oseb
V celi Evropi je zaradi bakterije E.coli po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) zbolelo 3.225 oseb v 14 državah, primere okužb pa so zabeležili še v ZDA in Kanadi. Le v petih primerih okužene osebe niso živele ali obiskale Nemčije.

Po v soboto objavljenih podatkih WHO 812 okuženih oseb trpi za nevarnim hemolitičnim uremičnim sindromom (HUS), od tega 773 v Nemčiji. 100 oseb v Nemčiji ima tako hudo obliko HUS, da bodo potrebovale presaditev ledvic ali bodo morale do konca življenja hoditi na dializo, je še povedal član nemških socialnih demokratov in strokovnjak za zdravstvo Karl Lauterbach.

Potrdili krivca
Razveseljivo pa je dejstvo, da so nemške oblasti v petek potrdile, da so vir okužbe kalčki z organske kmetije na Spodnjem Saškem v Nemčiji. Kmetijo so zaprli, njene proizvode pa umaknili iz prodaje. Na nemških tržnicah pa odslej ponovno prodajajo svež paradižnik, kumare in zeleno solato.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.