Našli rešitev za tisoč brezposelnih

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Usposobili bodo 234 gozdarjev in sekačev.
Oglej si celoten članek


Zavod za zaposlovanje RS je v okviru ukrepov države za odpravljanje posledic snežne ujme objavil razpis za program usposabljanja gozdarjev in sekačev, v katerega bo vključenih najmanj 234 brezposelnih. "V program se lahko vključijo brezposelne osebe s končano osnovnošolsko obveznostjo, ki opravijo ustrezen zdravniški pregled ter izrazijo interes za opravljanje tovrstnega dela," je zapisano na njihovi spletni strani. Po uspešno zaključenem usposabljanju bodo imele možnost pridobitve certifikata nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK), ki jim omogoča zaposlitev pri vseh izvajalcih, ki opravljajo sečnjo lesa.


Okoli tisoč mest za javna dela

Poleg usposabljanja za gozdarje/sekače se bodo v okviru javnih del kot dela interventenega zakona izvajali tudi sečnja lesa, pomoč pri čiščenju gozda, vzdrževanje gozdnih cest, čiščenje vodotokov in podobna dela. Zavod predvideva, da bo v ta dela vključil okoli tisoč oseb.

Predvidena je tudi subvencija za zaposlitve za opravljanje del v gozdovih in urejanje vodotokov ter kadrovsko okrepitev izvajalcev odprave posledic žleda na zavodu za gozdove, Agenciji RS za okolje in Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov RS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 11:09 5. Marec 2014.

    spet bremenitev javnega sektorja?

  • 15:08 4. Marec 2014.

    V objektih pa je treba pustiti vse parazite. In če bo dobro zminirano z osebjem vred bo kar nekaj dobro …

  • 14:43 4. Marec 2014.

    No sedaj pa še zminirajmo parlament in vlado z vsebino vred ter vse stavbe, ki pripadajo vladi itd....! Potem jih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.