Slovenija
10 ogledov

Našli rešitev za tisoč brezposelnih

sneg Anže Petkovšek
Usposobili bodo 234 gozdarjev in sekačev.


Zavod za zaposlovanje RS je v okviru ukrepov države za odpravljanje posledic snežne ujme objavil razpis za program usposabljanja gozdarjev in sekačev, v katerega bo vključenih najmanj 234 brezposelnih. "V program se lahko vključijo brezposelne osebe s končano osnovnošolsko obveznostjo, ki opravijo ustrezen zdravniški pregled ter izrazijo interes za opravljanje tovrstnega dela," je zapisano na njihovi spletni strani. Po uspešno zaključenem usposabljanju bodo imele možnost pridobitve certifikata nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK), ki jim omogoča zaposlitev pri vseh izvajalcih, ki opravljajo sečnjo lesa.


Okoli tisoč mest za javna dela

Poleg usposabljanja za gozdarje/sekače se bodo v okviru javnih del kot dela interventenega zakona izvajali tudi sečnja lesa, pomoč pri čiščenju gozda, vzdrževanje gozdnih cest, čiščenje vodotokov in podobna dela. Zavod predvideva, da bo v ta dela vključil okoli tisoč oseb.

Predvidena je tudi subvencija za zaposlitve za opravljanje del v gozdovih in urejanje vodotokov ter kadrovsko okrepitev izvajalcev odprave posledic žleda na zavodu za gozdove, Agenciji RS za okolje in Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov RS.

Komentarjev 7
  • Mr.Bean 11:09 05.marec 2014.

    spet bremenitev javnega sektorja?

  • Johan Spohan 15:08 04.marec 2014.

    V objektih pa je treba pustiti vse parazite. In če bo dobro zminirano z osebjem vred bo kar nekaj dobro plačanih služb za nič dela.

  • murderone 14:43 04.marec 2014.

    No sedaj pa še zminirajmo parlament in vlado z vsebino vred ter vse stavbe, ki pripadajo vladi itd....! Potem jih bomo pa nazaj gradili in bo spet nekaj delovnih mest!