Našli so ga stisnjenega med dva panja

Foto: Profimedia
Ko ga ni bilo ob dogovorjeni uri, so ga šli iskat in našli mrtvega.
Oglej si celoten članek

Policisti PU Nova Gorica so bili v torek okoli 17. ure obveščeni o smrti 38-letnega moškega. Moški se je smrtno ponesrečil v gozdu nad naseljem Podbrdo.

Moški se je zjutraj skupaj z 22-letnim gozdarjem odpravil na eno od gozdnih parcel v kraju, imenovanem Ava, z namenom čiščenja gozda in spravljanja drvi za lastno uporabo. Dvaindvajsetletnik se je vrnil približno kilometer nižje na drugo gozdno parcelo, kjer je sekal led do popoldneva in pomagal sorodniku pri nakladanju drvi na tovorno vozilo.

Popoldne, ko se 38-letni moški ob dogovorjenem času ni zglasil pri 22-letniku, da bi skupaj odšla v dolino, se je 22-letnik z vozilom odpravil na zgornjo parcelo. Tam je opazil negibnega 38-letnika, ki se je nahajal približno dvajset metrov pod gozdno vlako. Ker se ni odzival na njegove klice, se je 22-letnik po strmem bregu spustil do njega in opazil, da se nahaja v pol sedečem položaju na desnem boku na večjem drevesnem panju, nanj je bil naslonjen še drugi manjši panj. 22-letniku je uspelo z njega odvaliti panj. 38-letni moški ni kazal znakov življenja, vidne pa so bile hude poškodbe.

Na klic na pomoč so se poleg reševalcev in policistov gorske policijske enote PU Nova Gorica odzvali tudi pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin.

Policija je o dogodku obvestila preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Kasneje je zdravnik ZD Tolmin potrdil smrt 38-letnika in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Tujo krivdo so izključili.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • vec
    13:23 4. December 2019.

    Znači ovđe piše se kako oćeš, pa da sej se zastopmo knede ejga

  • 12:53 4. December 2019.

    Zmeden članek - drvi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.