Slovenija > Črna kronika
4577 ogledov

Našli so ga stisnjenega med dva panja

motorna žaga podiranje dreves
Ko ga ni bilo ob dogovorjeni uri, so ga šli iskat in našli mrtvega.

Policisti PU Nova Gorica so bili v torek okoli 17. ure obveščeni o smrti 38-letnega moškega. Moški se je smrtno ponesrečil v gozdu nad naseljem Podbrdo.

Moški se je zjutraj skupaj z 22-letnim gozdarjem odpravil na eno od gozdnih parcel v kraju, imenovanem Ava, z namenom čiščenja gozda in spravljanja drvi za lastno uporabo. Dvaindvajsetletnik se je vrnil približno kilometer nižje na drugo gozdno parcelo, kjer je sekal led do popoldneva in pomagal sorodniku pri nakladanju drvi na tovorno vozilo.

Popoldne, ko se 38-letni moški ob dogovorjenem času ni zglasil pri 22-letniku, da bi skupaj odšla v dolino, se je 22-letnik z vozilom odpravil na zgornjo parcelo. Tam je opazil negibnega 38-letnika, ki se je nahajal približno dvajset metrov pod gozdno vlako. Ker se ni odzival na njegove klice, se je 22-letnik po strmem bregu spustil do njega in opazil, da se nahaja v pol sedečem položaju na desnem boku na večjem drevesnem panju, nanj je bil naslonjen še drugi manjši panj. 22-letniku je uspelo z njega odvaliti panj. 38-letni moški ni kazal znakov življenja, vidne pa so bile hude poškodbe.

Na klic na pomoč so se poleg reševalcev in policistov gorske policijske enote PU Nova Gorica odzvali tudi pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin.

Policija je o dogodku obvestila preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Kasneje je zdravnik ZD Tolmin potrdil smrt 38-letnika in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Tujo krivdo so izključili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar vec
    vec 13:23 04.december 2019.

    Znači ovđe piše se kako oćeš, pa da sej se zastopmo knede ejga

  • Lavdan 12:53 04.december 2019.

    Zmeden članek - drvi.