Nataša Pirc Musar izgubila še en spor z RTV

Foto: Saša Despot/Žurnal24
Foto: Saša Despot/Žurnal24
Nataša Pirc Musar izgubila še eno tožbo proti RTV Slovenija. Delovno in socialno sodišče je zavrnilo njeno zahtevo za razveljavitev imenovanja Marka Filija za generalnega direktorja.
Oglej si celoten članek

Nataša Pirc Musar je v zvezi s postopkom imenovanja generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija sprožila več sodnih postopkov na več sodiščih, a v nobenem ni uspela. Leto dni po zapletih pri imenovanju generalnega direktorja so z RTV sporočili, da so prejeli še sodbo Delovnega in socialnega sodišča, ki je zahtevek Pirc Musarjeve v celoti zavrnilo.

Zapleti in napake pri imenovanju

Aprila 2014, teden dni po glasovanju, v katerem je večino glasov dobila Pirc Musarjeva, se je izkazalo, da eden od članov Programskega sveta ni izpolnjeval zakonskih pogojev za članstvo, saj je bil še leto poprej član politične stranke.

Foto: Stane Sršen scena 06.04.10. Marko fili foto: Stane Srsen Ker je bil ta glas za izvoliitev direktorice odločilen, se je Programski svet odločil za ponovitev glasovanja in v obnovljenem postopku septembra lani imenoval Marka Fillija za generalnega direktorja nacionalne medijske hiše.

Pirc Musarjeva, ki je Programski svet obtožila ugrabitve in zlorabe prava je še naprej vztrajala na stališču, da je bila zakonito izvoljena. Kot kaže, ji to ni uspelo. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 11:54 27. Avgust 2015.

    RK ne dobi od mene niti centa več,ker je to organizacija propadlih politikov in funkcionarjev (Brunskole, Pirc-Musar..........)ki molzejo državo in …

  • 19:05 26. Avgust 2015.

    Mrs. Piggy je preskrbljena, gre ji samo za položaj in vpliv. Mala diktatorica se v tej štali vedno prerine v …

  • 16:31 26. Avgust 2015.

    eni !!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.