Slovenija
311 ogledov

Nataša Pirc Musar izgubila še en spor z RTV

Slovenija 20.03.2014 Natasa Pirc Musar informacijska pooblascenka, portret, inte Saša Despot/Žurnal24
Nataša Pirc Musar izgubila še eno tožbo proti RTV Slovenija. Delovno in socialno sodišče je zavrnilo njeno zahtevo za razveljavitev imenovanja Marka Filija za generalnega direktorja.

Nataša Pirc Musar je v zvezi s postopkom imenovanja generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija sprožila več sodnih postopkov na več sodiščih, a v nobenem ni uspela. Leto dni po zapletih pri imenovanju generalnega direktorja so z RTV sporočili, da so prejeli še sodbo Delovnega in socialnega sodišča, ki je zahtevek Pirc Musarjeve v celoti zavrnilo.

Zapleti in napake pri imenovanju

Aprila 2014, teden dni po glasovanju, v katerem je večino glasov dobila Pirc Musarjeva, se je izkazalo, da eden od članov Programskega sveta ni izpolnjeval zakonskih pogojev za članstvo, saj je bil še leto poprej član politične stranke.

scena 06.04.10. Marko fili foto: Stane Srsen | Avtor: Stane Sršen Stane Sršen
Ker je bil ta glas za izvoliitev direktorice odločilen, se je Programski svet odločil za ponovitev glasovanja in v obnovljenem postopku septembra lani imenoval Marka Fillija za generalnega direktorja nacionalne medijske hiše.

Pirc Musarjeva, ki je Programski svet obtožila ugrabitve in zlorabe prava je še naprej vztrajala na stališču, da je bila zakonito izvoljena. Kot kaže, ji to ni uspelo. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 8
  • Milan Novak 11:54 27.avgust 2015.

    RK ne dobi od mene niti centa več,ker je to organizacija propadlih politikov in funkcionarjev (Brunskole, Pirc-Musar..........)ki molzejo državo in davkoplačevalce !!!!

  • Žvižgač 19:05 26.avgust 2015.

    Mrs. Piggy je preskrbljena, gre ji samo za položaj in vpliv. Mala diktatorica se v tej štali vedno prerine v prve vrste.

  • KLOBO 16:31 26.avgust 2015.

    eni !!