Navodilo MNZ: Dopis Nataše Pirc Musar naj visi na vidnih mestih

Foto: Miran Juršič Nataša Pirc Musar Foto: Ministrstvo za notranje zadeve Tatjana Bobnar Boštjan Lindav
Po spletu je danes zakrožil dopis, ki ga je Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) poslalo upravnim enotam, zunanjemu ministrstvu in nekaterim drugim institucijam, v katerem jih prosijo, naj na vidnem mestu objavijo naslov štaba Nataše Pirc Musar, kamor ji lahko volivci pošljejo obrazec podpore.
Oglej si celoten članek

MNZ je prejelo prošnjo volilnega štaba Nataše Pirc Musar, ki zbira podpore volivcev za vložitev kandidature za predsednico republike na letošnjih predsedniških volitvah.

"Na zaprosilu, ki vam ga posredujemo v prilogi, je zapisan naslov, na katerem navedena kandidatka prejema obrazce podpore. Prosimo vas, da naslov objavite v uradnih prostorih na vidnem mestu. Prosimo, da informacijo o naslovu, na katerem predsedniška kandidatka prejema podpore, predajo diplomatsko konzularnim predstavništvom oziroma zavodom, bolnišnicam, domovom in drugim ustanovam, z namenom informiranja volivcev, na kateri naslov naj pošljejo obrazec podpore dr. Nataši Pirc Musar," je MNZ zapisal v dopisu, ki so ga poslali upravnim enotam, zunanjemu ministrstvu, ministrstvu za delo in nekaterim drugim institucijam.

Dopis je dvignil veliko prahu, predvsem pri podpornikih stranke SDS in njihovega kandidata Anžeta Logarja.

Foto: Ministrstvo za notranje zadeve Tatjana Bobnar Boštjan Lindav Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar pojasnjuje, da je njeno ministrstvo pristojno za vodenje evidence volilne pravice, zato vsem upravnim enotam MZZ in ostalim resorjem posreduje usmeritve. "Tako kot v preteklosti smo tudi letos vse deležnike postopka potrjevanja podpore nediskriminatorno in pode enakimi pogoji v skladu z ustaljeno prakso seznanili z naslovi kandidatov, ki zbirajo podporo in so dali zahtevo, da se seznani institucije z njihovimi naslovi. Omenjena kandidatka ni edina, ki je dala to zahtevo," je zagotovila.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 38

  • 20:52 1. September 2022.

    težko bo tale zamaščenka predsednica....

  • 18:57 1. September 2022.

    Bobnarjeva, odloča o arbitraži, odloča o ograji, odloča o predsednici. Za kozlat!

  • 18:17 1. September 2022.

    problem vsakih volitev so kandidati tako ali drugace so vsi nekako strankarski ali celo kandidirajo s pomocjo strank funkcija predsednika …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.