Slovenija
7152 ogledov

Navodilo MNZ: Dopis Nataše Pirc Musar naj visi na vidnih mestih

Nataša Pirc Musar
1/2
Miran Juršič
Po spletu je danes zakrožil dopis, ki ga je Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) poslalo upravnim enotam, zunanjemu ministrstvu in nekaterim drugim institucijam, v katerem jih prosijo, naj na vidnem mestu objavijo naslov štaba Nataše Pirc Musar, kamor ji lahko volivci pošljejo obrazec podpore.

MNZ je prejelo prošnjo volilnega štaba Nataše Pirc Musar, ki zbira podpore volivcev za vložitev kandidature za predsednico republike na letošnjih predsedniških volitvah.

"Na zaprosilu, ki vam ga posredujemo v prilogi, je zapisan naslov, na katerem navedena kandidatka prejema obrazce podpore. Prosimo vas, da naslov objavite v uradnih prostorih na vidnem mestu. Prosimo, da informacijo o naslovu, na katerem predsedniška kandidatka prejema podpore, predajo diplomatsko konzularnim predstavništvom oziroma zavodom, bolnišnicam, domovom in drugim ustanovam, z namenom informiranja volivcev, na kateri naslov naj pošljejo obrazec podpore dr. Nataši Pirc Musar," je MNZ zapisal v dopisu, ki so ga poslali upravnim enotam, zunanjemu ministrstvu, ministrstvu za delo in nekaterim drugim institucijam.

Dopis je dvignil veliko prahu, predvsem pri podpornikih stranke SDS in njihovega kandidata Anžeta Logarja.

Tatjana Bobnar Boštjan Lindav | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve Ministrstvo za notranje zadeve
Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar pojasnjuje, da je njeno ministrstvo pristojno za vodenje evidence volilne pravice, zato vsem upravnim enotam MZZ in ostalim resorjem posreduje usmeritve. "Tako kot v preteklosti smo tudi letos vse deležnike postopka potrjevanja podpore nediskriminatorno in pode enakimi pogoji v skladu z ustaljeno prakso seznanili z naslovi kandidatov, ki zbirajo podporo in so dali zahtevo, da se seznani institucije z njihovimi naslovi. Omenjena kandidatka ni edina, ki je dala to zahtevo," je zagotovila.

 

Komentarjev 38
  • Nogo Bozo 20:52 01.september 2022.

    težko bo tale zamaščenka predsednica....

  • LolekinBolek 18:57 01.september 2022.

    Bobnarjeva, odloča o arbitraži, odloča o ograji, odloča o predsednici. Za kozlat!

  • nostradamus 18:17 01.september 2022.

    problem vsakih volitev so kandidati tako ali drugace so vsi nekako strankarski ali celo kandidirajo s pomocjo strank funkcija predsednika je pac zazeljena a narod rabi predsednika ki bo zdruzeval in ne razdvajal mar ni se dovolj delitev na leve ...prikaži več in desne ..no ja nekateri nikoli ne bodo razumeli da je v slogi moc