Ne bodo čakali Ceroda

Foto: Matej Drobnič
Foto: Matej Drobnič
Smeti. Kostak sam išče rezervno odlagališče, čeprav bi ga moral Cerod.
Oglej si celoten članek

Miran Stanko, župan Občine Krško, meni, da so možnosti za vnovično odprtje odlagališča Cerod v dveh tednih, kot so župani na seji sveta Ceroda govorili prejšnji petek, zelo majhne. Realnejša se mu zdita dva meseca aktivnega dela za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja, kar pa pomeni, da bo treba v tem času mešane odpadke vendarle nekam odložiti.

Kostak že išče

Rafko Križman, direktor novomeške komunale, ki na Cerod dovaža odpadke iz osmih dolenjskih občin, pravi, da mora prostor za odlaganje po pogodbi zagotoviti Cerod, zato sami druge rešitve ne iščejo.

Nasprotno pa Stanko meni, da je imel Cerod že nekaj mesecev priložnost poiskati rešitev, saj bi morali predvidevati, da se bodo pojavile takšne težave. "Od spora s Cerodom naši občani ne bi imeli nobenih koristi, zato se je Kostak, ki v naši občini skrbi za odvoz odpadkov, že prejšnji petek obvezal, da bo našel rešitev. Kot najverjetnejša se kaže deponija v Celju," pravi Stanko.

Račun na Cerod

Višje stroške ravnanja z odpadki bo po Stankovih besedah na začetku pokril Kostak oziroma občinski proračun, pozneje pa bodo račun izstavili Cerodu, s katerim imajo pogodbo za odlaganje odpadkov.




Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.