Slovenija
23 ogledov

Ne bodo čakali Ceroda

Miran Stanko Matej Drobnič
Smeti. Kostak sam išče rezervno odlagališče, čeprav bi ga moral Cerod.

Miran Stanko, župan Občine Krško, meni, da so možnosti za vnovično odprtje odlagališča Cerod v dveh tednih, kot so župani na seji sveta Ceroda govorili prejšnji petek, zelo majhne. Realnejša se mu zdita dva meseca aktivnega dela za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja, kar pa pomeni, da bo treba v tem času mešane odpadke vendarle nekam odložiti.

Kostak že išče

Rafko Križman, direktor novomeške komunale, ki na Cerod dovaža odpadke iz osmih dolenjskih občin, pravi, da mora prostor za odlaganje po pogodbi zagotoviti Cerod, zato sami druge rešitve ne iščejo.

Nasprotno pa Stanko meni, da je imel Cerod že nekaj mesecev priložnost poiskati rešitev, saj bi morali predvidevati, da se bodo pojavile takšne težave. "Od spora s Cerodom naši občani ne bi imeli nobenih koristi, zato se je Kostak, ki v naši občini skrbi za odvoz odpadkov, že prejšnji petek obvezal, da bo našel rešitev. Kot najverjetnejša se kaže deponija v Celju," pravi Stanko.

Račun na Cerod

Višje stroške ravnanja z odpadki bo po Stankovih besedah na začetku pokril Kostak oziroma občinski proračun, pozneje pa bodo račun izstavili Cerodu, s katerim imajo pogodbo za odlaganje odpadkov.




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.