Ne bodo ga še odprli

Foto: Žurnal24 Avtocestni priključek Mirna Peč je s priključno cesto povezan prek krožišča, kje
Avtocestni 
priključek. Dela še nedokončana. Mirnopečani zahtevajo sanacijo uničenih cest.
Oglej si celoten članek

Iz napovedanega tehničnega pregleda priključkov Trebnje zahod in Mirna Peč na dolenjski avtocesti je bil zadnji izključen, ker dela na njem niso bila končana, so nam povedali na ministrstvu za okolje in prostor. “Kljub temu smo opozorili na vse pomanjkljivosti in pripombe pisno dali v zapisnik, da jih bodo odpravili do naslednjega tehničnega pregleda,” je pojasnil župan Zvone Lah.

Promet čez Postajo

Mirnopečani so imeli pripombe tako v zvezi s priključkom kot priključno cesto, na katero se navezuje priključek. Med drugim so zahtevali sanacijo občinskih cest, ki so bile med gradnjo avtoceste uničene, vključno s cesto čez Postajo. “Sanirati naj bi jo začeli že ta teden, prihodnji teden naj bi bila asfaltirana,” je razložil Lah. Po tej cesti bo po odprtju priključka speljan promet, dokler ne bo namenu v celoti predana priključna cesta.

Odprtje konec meseca
“Dela na priključku bodo končana predvidoma do konca tega meseca, ko je od ministrstva za okolje in prostor predviden tudi sklic tehničnega pregleda v sklopu postopka pridobitve uporabnega dovoljenja za priključek Mirna Peč,” so nam povedali v Družbi za avtoceste Republike Slovenije in dodali, da priključek ne more biti v polni funkciji brez zaključenega stičnega in določenega dela priključne ceste. Tam pa se zapleta zaradi izvajalca del Vegrada. “Stečajni upravitelj Vegrada mora podpisati pogodbo s podjetjem SCT, ki naj bi dela prevzelo,” je povedal Lah. Mirnopeški priključek naj bi bil tako odprt šele do konca oktobra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.