Slovenija
18 ogledov

Ne bodo ga še odprli

Avtocestni priključek Mirna Peč je s priključno cesto povezan prek krožišča, kje Žurnal24 main
Avtocestni 
priključek. Dela še nedokončana. Mirnopečani zahtevajo sanacijo uničenih cest.

Iz napovedanega tehničnega pregleda priključkov Trebnje zahod in Mirna Peč na dolenjski avtocesti je bil zadnji izključen, ker dela na njem niso bila končana, so nam povedali na ministrstvu za okolje in prostor. “Kljub temu smo opozorili na vse pomanjkljivosti in pripombe pisno dali v zapisnik, da jih bodo odpravili do naslednjega tehničnega pregleda,” je pojasnil župan Zvone Lah.

Promet čez Postajo

Mirnopečani so imeli pripombe tako v zvezi s priključkom kot priključno cesto, na katero se navezuje priključek. Med drugim so zahtevali sanacijo občinskih cest, ki so bile med gradnjo avtoceste uničene, vključno s cesto čez Postajo. “Sanirati naj bi jo začeli že ta teden, prihodnji teden naj bi bila asfaltirana,” je razložil Lah. Po tej cesti bo po odprtju priključka speljan promet, dokler ne bo namenu v celoti predana priključna cesta.

Odprtje konec meseca
“Dela na priključku bodo končana predvidoma do konca tega meseca, ko je od ministrstva za okolje in prostor predviden tudi sklic tehničnega pregleda v sklopu postopka pridobitve uporabnega dovoljenja za priključek Mirna Peč,” so nam povedali v Družbi za avtoceste Republike Slovenije in dodali, da priključek ne more biti v polni funkciji brez zaključenega stičnega in določenega dela priključne ceste. Tam pa se zapleta zaradi izvajalca del Vegrada. “Stečajni upravitelj Vegrada mora podpisati pogodbo s podjetjem SCT, ki naj bi dela prevzelo,” je povedal Lah. Mirnopeški priključek naj bi bil tako odprt šele do konca oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.