Ne bodo sankcionirani

Foto: Žurnal24 Darja Arko je obljubila, da bo v UKC Maribor kmalu zaposlila anesteziologe, ki s
UKC Maribor. Ugotovitve bolnišnice: Tri dni čakanja na operacijo zlomljene čeljusti je manjše odstopanje od procesa.
Oglej si celoten članek

"V primeru fanta z zlomljeno čeljustjo je notranji nadzor pokazal, da pri obravnavi pacienta ni bilo vse, kot bi moralo biti, vendar zaradi tega nihče od zdravnikov ne bo sankcioniran," je za Žurnal24 pojasnil Janez Lencl iz uprave Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor.

Odstopanja pri organizaciji
Viktor Pilinger,
zastopnik pacientovih pravic, je namreč pred dnevi opozoril na primer v UKC Maribor, kjer je 18-letni fant na operacijo zlomljene čeljusti čakal kar tri dni. Darja Arko, strokovna direktorica v UKC Maribor, pa je takoj, ko je zvedela za ta primer, odredila interni nadzor. "Ta je pokazal, da je šlo v tem primeru za manjša odstopanja pri organizaciji. Fant bi moral biti obravnavan drugače. Direktorica pa je kot ukrep za to odstopanje predpisala točna navodila, kako morajo biti obravnavani takšni pacienti, da se to več ne bi ponovilo," je dodal Lencl.

"Ekipe so podhranjene"
Pilinger je pojasnil, da z nadzorom še ni seznanjen, zato ga ne more komentirati. Bo pa zahteval poročilo nadzora. Boris Rižnar, predstavnik sindikata Fides v UKC Maribor, pa je zadevo komentiral, da se je takšen zaplet zgodil zaradi pomanjkanja zdravnikov in slabe organizacije. "V tem primeru vidimo, da se je zgodilo ravno to, na kar že nekaj časa opozarjamo. Kolikor vem, bi moral biti fant obravnavan v času dežuranja. Naše dežurne ekipe pa so podhranjene in niso niti slučajno po velikosti primerljive z univerzitetnimi kliničnimi centri po drugih evropskih državah," je bil kritičen Rižnar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.