Slovenija
41 ogledov

Ne bodo sankcionirani

Darja Arko je obljubila, da bo v UKC Maribor kmalu zaposlila anesteziologe, ki s Žurnal24 main
UKC Maribor. Ugotovitve bolnišnice: Tri dni čakanja na operacijo zlomljene čeljusti je manjše odstopanje od procesa.

"V primeru fanta z zlomljeno čeljustjo je notranji nadzor pokazal, da pri obravnavi pacienta ni bilo vse, kot bi moralo biti, vendar zaradi tega nihče od zdravnikov ne bo sankcioniran," je za Žurnal24 pojasnil Janez Lencl iz uprave Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor.

Odstopanja pri organizaciji
Viktor Pilinger,
zastopnik pacientovih pravic, je namreč pred dnevi opozoril na primer v UKC Maribor, kjer je 18-letni fant na operacijo zlomljene čeljusti čakal kar tri dni. Darja Arko, strokovna direktorica v UKC Maribor, pa je takoj, ko je zvedela za ta primer, odredila interni nadzor. "Ta je pokazal, da je šlo v tem primeru za manjša odstopanja pri organizaciji. Fant bi moral biti obravnavan drugače. Direktorica pa je kot ukrep za to odstopanje predpisala točna navodila, kako morajo biti obravnavani takšni pacienti, da se to več ne bi ponovilo," je dodal Lencl.

"Ekipe so podhranjene"
Pilinger je pojasnil, da z nadzorom še ni seznanjen, zato ga ne more komentirati. Bo pa zahteval poročilo nadzora. Boris Rižnar, predstavnik sindikata Fides v UKC Maribor, pa je zadevo komentiral, da se je takšen zaplet zgodil zaradi pomanjkanja zdravnikov in slabe organizacije. "V tem primeru vidimo, da se je zgodilo ravno to, na kar že nekaj časa opozarjamo. Kolikor vem, bi moral biti fant obravnavan v času dežuranja. Naše dežurne ekipe pa so podhranjene in niso niti slučajno po velikosti primerljive z univerzitetnimi kliničnimi centri po drugih evropskih državah," je bil kritičen Rižnar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.