Ne bodo še prekinili pogodbe

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Naklo. Knjižnica ostaja pod okriljem Mestne knjižnice Kranj.
Oglej si celoten članek

Spor. “Svet knjižnice ni podprl mojega predloga o prekinitvi pogodbe z Občino Naklo,” je po ponedeljkovi razpravi o vprašanju glede prihodnosti izposojevališča knjig v Naklem povedal Viljem Leban, direktor Mestne knjižnice Kranj. “Mnenje knjižničnega sveta je, naj se pozove nakelski občinski svet, da zagotovi sredstva za delovanje knjižnice,” je dodal. Pričakuje, da bo odločitev padla kmalu.

Spor je nastal zaradi krčenja knjižničnega prostora in obsega sredstev. Leban je ocenil, da Občina Naklo plačuje le še 30 odstotkov tistega, kar bi morala. “Pod takimi pogoji obsega dejavnosti ne moremo vzdrževati,” je bil kritičen. Po njegovih informacijah naj bi se Občina Naklo že obrnila na druge knjižnice v regiji. Župan Marko Mravlja je to potrdil. “Na podlagi groženj, da bodo zapustili Naklo, smo preverili možnosti za sodelovanje,” je povedal. In kaj so ugotovili? “Naša knjižnica v primeru odhoda niti en dan ne bi bila zaprta,” je dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.