Slovenija
21 ogledov

Ne bodo še prekinili pogodbe

knjižnica Naklo Iztok Golob
Naklo. Knjižnica ostaja pod okriljem Mestne knjižnice Kranj.

Spor. “Svet knjižnice ni podprl mojega predloga o prekinitvi pogodbe z Občino Naklo,” je po ponedeljkovi razpravi o vprašanju glede prihodnosti izposojevališča knjig v Naklem povedal Viljem Leban, direktor Mestne knjižnice Kranj. “Mnenje knjižničnega sveta je, naj se pozove nakelski občinski svet, da zagotovi sredstva za delovanje knjižnice,” je dodal. Pričakuje, da bo odločitev padla kmalu.

Spor je nastal zaradi krčenja knjižničnega prostora in obsega sredstev. Leban je ocenil, da Občina Naklo plačuje le še 30 odstotkov tistega, kar bi morala. “Pod takimi pogoji obsega dejavnosti ne moremo vzdrževati,” je bil kritičen. Po njegovih informacijah naj bi se Občina Naklo že obrnila na druge knjižnice v regiji. Župan Marko Mravlja je to potrdil. “Na podlagi groženj, da bodo zapustili Naklo, smo preverili možnosti za sodelovanje,” je povedal. In kaj so ugotovili? “Naša knjižnica v primeru odhoda niti en dan ne bi bila zaprta,” je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.