Ne boste verjeli, kdo naj bi kupil Planet TV

Foto: Anže Petkovšek Planet TV Foto: Anže Petkovšek Planet TV Foto: Anže Petkovšek Planet TV Foto: Anže Petkovšek Planet TV
Ponudbo za nakup Planet TV je oddala madžarska televizijska hiša TV2, poroča portal Necenzurirano.
Oglej si celoten članek

Njen lastnik je po poročanju novinarjev portala Necenzurirano József Vida, eden od ključnih oligarhov iz poslovnega omrežja madžarske vladajoče stranke Fidesz.

Med ponudniki za Planet TV, ki je v lasti državnega Telekoma, naj bi bil tudi hrvaški podjetnik Ivan Čaleta, nekdanji lastnik slovenske postaje TV3.

Novi lastnik naj bi Planet TV prevzel z vplačilom dodatnega kapitala, pišejo na portalu Necenzurirano. Še v začetku leta so na Telekomu Slovenije iskali partnerja, ki bi prevzel manjšinski, 49-odstotni delež Planet TV, a so si nato premislili. V Telekomu posel vodi članica uprave Vida Žurga, nekdanja finančnica SDS

Do zdaj so Madžari denar vlagali le v medije iz kroga SDS. Lastniško obvladujejo Nova24TV in podjetja Nova obzorja, ki izdaja Demokracijo in spletno stran Škandal24.

Foto: Anže Petkovšek Planet TV

V skladu z zakonom o medijih objavljamo naslednji prikaz nasprotnih dejstev:

V torek, 2. junija, je bil na zurnal24.si objavljen članek o prodaji družbe Planet TV. V članku je med drugim navedeno, da »je ponudbo za nakup Planet TV oddala madžarska televizijska hiša TV2«, kar v trenutni fazi postopka ne drži. Prav tako ne drži, da v Telekomu Slovenije »posel vodi članica uprave, Vida Žurga«. Telekom Slovenije je javna delniška družba, skladno s pravili, ki veljajo za družbe v prvi borzni kotaciji, pa o relevantnih aktivnostih, kar velja tudi za navedeni prodajni postopek, sproti obvešča delničarje. 

Telekom Slovenije

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 11:05 15. Januar 2021.

    Zakaj se nihče ne vpraša, kam je v preteklih letih iz Planeta izginilo 30 mio €?

  • 09:58 3. Junij 2020.

    Kdo je pa pokupu naše banke- srbi / hotel- hrvati / zemljo- od janukovićev, arabcev pa do avstrijcev še mnogo …

  • 08:28 3. Junij 2020.

    In kaj!? Ko pa so Srbi ali Hrvati lastniki slovenskih programov, ko ponudniki ponujajo razne Pinke, Htvje in ne vem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.