Slovenija
25733 ogledov

Ne boste verjeli, kdo naj bi kupil Planet TV

Planet TV
1/4
Anže Petkovšek
Ponudbo za nakup Planet TV je oddala madžarska televizijska hiša TV2, poroča portal Necenzurirano.

Njen lastnik je po poročanju novinarjev portala Necenzurirano József Vida, eden od ključnih oligarhov iz poslovnega omrežja madžarske vladajoče stranke Fidesz.

Med ponudniki za Planet TV, ki je v lasti državnega Telekoma, naj bi bil tudi hrvaški podjetnik Ivan Čaleta, nekdanji lastnik slovenske postaje TV3.

Novi lastnik naj bi Planet TV prevzel z vplačilom dodatnega kapitala, pišejo na portalu Necenzurirano. Še v začetku leta so na Telekomu Slovenije iskali partnerja, ki bi prevzel manjšinski, 49-odstotni delež Planet TV, a so si nato premislili. V Telekomu posel vodi članica uprave Vida Žurga, nekdanja finančnica SDS

Do zdaj so Madžari denar vlagali le v medije iz kroga SDS. Lastniško obvladujejo Nova24TV in podjetja Nova obzorja, ki izdaja Demokracijo in spletno stran Škandal24.

Planet TV | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

V skladu z zakonom o medijih objavljamo naslednji prikaz nasprotnih dejstev:

V torek, 2. junija, je bil na zurnal24.si objavljen članek o prodaji družbe Planet TV. V članku je med drugim navedeno, da »je ponudbo za nakup Planet TV oddala madžarska televizijska hiša TV2«, kar v trenutni fazi postopka ne drži. Prav tako ne drži, da v Telekomu Slovenije »posel vodi članica uprave, Vida Žurga«. Telekom Slovenije je javna delniška družba, skladno s pravili, ki veljajo za družbe v prvi borzni kotaciji, pa o relevantnih aktivnostih, kar velja tudi za navedeni prodajni postopek, sproti obvešča delničarje. 

Telekom Slovenije

Komentarjev 20
  • dare326 11:05 15.januar 2021.

    Zakaj se nihče ne vpraša, kam je v preteklih letih iz Planeta izginilo 30 mio €?

  • kapibara 09:58 03.junij 2020.

    Kdo je pa pokupu naše banke- srbi / hotel- hrvati / zemljo- od janukovićev, arabcev pa do avstrijcev še mnogo drugih ..

  • Naklonsky 08:28 03.junij 2020.

    In kaj!? Ko pa so Srbi ali Hrvati lastniki slovenskih programov, ko ponudniki ponujajo razne Pinke, Htvje in ne vem kaj še - vam je pa OK? Daj, zberite se malo!